Florentino Perez prodaje Holanđane?
Holanđani na izlaznim vratima?

Budući predsjednik kluba

Florentino Perez prodaje Holanđane?

Edmir Škorić

Čini se kako potencijalni budući predsjednik Reala, Florentino Perez, želi raspustiti grupu holandskih igrača koji trenutno igraju u Madridu. Perez bi prodajom Holanđana skupio dovoljno financijskih sredstava za dovođenje "zvijezda".

Naime, pred nadolazeće predsjedničke izbore koji su na rasporedu 14. maja ove godine, Perez je u potrazi za 100 miliona eura, kojima bi mogao dovesti neka najveća fudbalska imena.

Prema pisanju španjolskog AS-a, "kraljevi" su na holandske reprezentativce potrošili 125 miliona eura, u razdoblju od dvije i pol godine, no nisu bili u mogućnosti napraviti rezultat kojeg su u Madridu željno iščekivali. Mada, četiri od šest igrača su činili okosnicu tima na Santiago Bernabeu, a to su: Drenthe, Van Der Vaart, Huntelaar i Sneijder.

Vjeruje se kako bi prodajom reprezentativaca Holandije (Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar i Wesley Sneijder) klub zaradio oko 100 miliona eura. Budući predsjednik Perez, unatoč što je ekonomski snažan, zna da se mora riješiti niza ključnih igrača, kako bi u klub doveo neke od svjetskih zvijezda koje je obećao. Prije svega, njegov cilj je dovesti najmaje četiri "superstara", a na listi su Franck Ribery, Kaka, Cesc Fabregas, Xabi Alonso, David Villa i David Silva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije