Florenzi: Ne mogu vam opisati koliko mi fudbal nedostaje
Foto: EPA

Oporavlja se od teške povrede

Florenzi: Ne mogu vam opisati koliko mi fudbal nedostaje

E. Čaušević

Fudbaler Rome, Alessandro Florenzi, oporavlja se od teške povrede ligamenata koljena i još uvijek nije poznato kada će se vratiti na teren.

Početkom ove sezone Florezi je pokidao ligamente koljena i van terena je bio skoro šest mjeseci. Fudbaler Rome se prije mjesec dana vratio treninzima svoje ekipe, ali je nažalost ponovo doživio istu povredu što je uzdrmalo ovog fudbalera. Prema prognozama ljekara Florenzi bi se na teren trebao vratiti kraje oktobra ove godine.

"Trenutno sam fokusiran na oporavak i neću sebi dozvoliti da odredim tačan datum kada bih trebao biti na terenu ponovo. To sam uradio prošli put, pa se ispostavilo da je to bila velika greška. Kada zaključimo da sam spreman da počnem trčati tek tada ću se vratiti na treninge Rome. Jedva čekam jer ne mogu opisati koliko mi nedostaje igranje fudbala", rekao je Florenzi, te dodao:

"Prva povreda je bila protiv Sassuola, bio sam u zračnom duelu, nezgodno sam doskočio i ligamenti koljena su me izdali. Druga povreda je bila tokom treninga. Davao sam maksimum na treningu jer sam mislio da sam spreman, ali nisam bio. Kada jednom doživite ovu povredu morate znati da se ona može desiti svaki put kada istrčite na teren, ali nadam se da mi se to više neće desiti".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti