Flores:Možemo dobiti Chelsea
Veliki optimista pred ključne utakmice sezone

Flores zrači optimizmom pred utakmice sezone

Flores:Možemo dobiti Chelsea

Quique Sanchez Flores čvrsto vjeruje kako njegov tim može savladati Chelsea što bi bilo jako bitno uoči velikog derbija protiv Real Madrida u Primeri ovoga vikenda.

Atletico Madrid je prije dvije sedmice pretrpio težak poraz od Chelseja 4:0,ali je tada trener bio Abel Resino kojeg je nakon tog poraza zamijenio Flores. Pod vodstvom Floresa Atletico je uspješno odradio utakmicu Kupa Kralja protiv Marbelle, ali je u prvenstvu doživio novi poraz od Athletic Bilbaoa.

"Sada imamo dvije velike utakmice protiv Chelseja i Real Madrida koje će poslužiti kao veliki motiv za igrače i navijače. Ne mislim odmarati igrače za derbi s Realom, nego ću protiv Chelseja izvesti sve najbolje  igrače. S psihološkog aspekta bilo bi jako važno kada bi dobili naredne dvije utakmice", rekao je Flores uoči utakmice Lige prvaka protiv Chelseja.

Iako igre i rezultati kluba u posljednje vrijeme izgledaju jako loše Flores kao i uvijek zrači velikom dozom optimizma. Kroz svoju trenersku karijeru uvijek je igrao otvoreno bez kalkulacija, pa će sigurno tako biti i ovaj put.

"Chelsea je utakmica koju možemo dobiti. Moramo zbilja vjerovati da možemo pobijediti. Moramo misliti pozitivno i uvijek mora postojati osjećaj da možete pobijediti. Oni su jak tim s mnogo kvalitetnih igrača. Moramo biti sto posto koncentrisani na utakmicu. Atmosfera na Calderonu učiniće pritisak na njih, ali mi prije svega moramo misliti na nas kako bi ostvarili pozitivan rezultat", završio je u pozitivnom ozračju novi trener Los Colchonerosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.