Prvo pa muško: Sinoć je ispisana 116 godina duga historija reprezentacije Njemačke!
Prvijenac Floriana Wirtza za Njemačku ujedno je najbrži gol u historiji ove selekcije.

Wirtz ušao u anale

Prvo pa muško: Sinoć je ispisana 116 godina duga historija reprezentacije Njemačke!

Eldar Ganibegović

Fudbalski savez Njemačke (Deutscher Fußball-Bund) osnovan je 1900. godine, a osam godina kasnije je Njemačka igrala prvu utakmicu. Sinoć je, 116 godina kasnije, ispisana historija i oboren je veliki rekord.

Sinoć se u Lyonu igrala prijateljska utakmica u sklopu priprema za EURO 2024, a gostujuća selekcija Njemačke rezultatom 2:0 slavila je protiv Francuske.

Prvi pogodak vidjeli smo već nakon sedam sekundi igre. Nijemci kreću s centra, Kroos dodaje do Wirtza koji postiže eurogol za prednost Elfa.

Jutro nakon utakmice u Lyonu, dolazi i zvanična potvrda da je prvijenac sjajnog fudbalera Bayer Leverkusena ujedno i najbrži pogodak Njemačke u historiji. Prvo pa muško, što bi se reklo.

Inače, Florian Wirtz je briljirao i u ostatku susreta, odigrao svoj najbolji meč za Njemačku od debija 2021. godine, te je započeo akciju i kod drugog pogotka koji je postigao Havertz u uvodnim minutama drugog poluvremena.

Oglasi

Njemačka želi osvojiti EURO

Nakon što je desetak godina trajao pad reprezentacije Njemačke poslije osvajanja titule prvaka svijeta u Brazilu, ove godine Elf želi da se vrati na staze stare slave i na svojoj teritoriji osvoji titulu prvaka Evrope.

U junu i julu mjesecu se igra Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Domaća selekcija je smještena u A grupi zajedno sa selekcijama Škotske, Mađarske i Švicarske.

Naredni prijateljski meč za Nijemce slijedi protiv Nizozemske 26. marta, u junu su dogovorene provjere protiv Ukrajine i Islanda.

Poslije Evropskog prvenstva slijedi A divizija Lige nacija. Zajedno u grupi s Njemačkom nalazi se i naša reprezentacija, a tu su još Mađarska i Nizozemska.

Francuska će se za tri dana sastati s Čileom u Marseilleu, dok za juni nije još dogovorila pripremne mečeve.

U grupi je D na Evropskom prvenstvu zajedno s Austrijom i Nizozemskom, a 26. marta će im se pridružiti Poljska ili Vels, odnosno pobjednik finala A staze baraža.

Top Komentari

Realno01
7 sekundi ne 7 minuta UEFAlonci.Saberite se malo majka mu stara.Ne vrti se sve oko Barce
0 0
Bebann15
Kako se igralo 7 minuta a najbrži pogodak??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi