Fluminense prvak Brazila

Nakon 26 godina pauze

Fluminense prvak Brazila

Fudbaleri Fluminensea su nakon 26 godina pauze ponovo osvojili naslov brazilskih prvaka.

Ekipa iz Rio de Janeira je svoj drugi naslov u klupskoj istoriji osvojila pobjedom nad Guaranijem (1:0) u zadnjem kolu prvenstva. Gol odluke je u 61. minuti utakmice postigao Emerson.

Flu je do naslova doveo trener Muricy Ramalho, koji je osvojio svoju četvrtu šampionsku titulu u zadnjih pet godina: od 2006. do 2008. je osvojio tri uzastopna naslova prvaka sa Sao Paulom.

Strijelac pobjednosnog gola Emerson je izjavio nakon utakmice: "Godinama smo čekali na ovakav uspjeh. Klub i navijači su to zaslužili''.

Fluminense je okončao sezonu s 71 bodom. Na kraju prvenstva je imao dva boda više od Cruzeira, dok je treći bio Corinthians s 68 bodova. Iz elitne lige su ispali Vitoria, Guarani, Goias i Gremio Prudente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti