Fluminense prvak, Palmeiras na rubu ponora

Završnica prvenstva u Brazilu

Fluminense prvak, Palmeiras na rubu ponora

M. Maksimović

Dok jedni slave, drugi tuguju, uništavaju, razbijaju, prijete. Oni koji su slave su navijači Fluminensea, oni koji tuguju i razbijaju su fanovi Palmeirasa. Jedni su prvaci, drugi su stigli na rub ponora.

Ova dva kluba su se sastala u 35.kolu Serije na stadionu Municipal u Sao Paulu. Gosti su prekod Freda i autogolom Mauricija Ramosa poveli 0:2 u 54.minuti, ali se domaća ekipa vratila za svega tri minute. Barcos i Vieira su postigli golove za 2:2.Na kraju je čovjek odluke bio Fred koji u 88.minuti postiže drugi, ukupno 19 gol ove sezone.

 

Fluminense je sa ova tri boda stigao osigurao naslov prvaka, četvrti u istoriji, drugi u posljednje tri godine.Tri kola prije kraja sastav trenera Abela Brage je pobjegao na nedostižnih deset bodova prednosti drugoplasiranom Gremiju koji je bio bolji od Sao Paula 2:1.Pored pobjede u duelu sa Palmeirasom, na ruku Fluminenseu je išao i remi Atletico Mineira u gostima kod Vasco da Game.

 

I dok su navijači Fluminensea krenuli sa slavljem, navijači Palmeirasa uništavaju prostorije kluba, prijete igračima. Nakon novog poraza su demolirali klupski fan shop.Podmetnuli su pritom i manji požar, a na zidu klupskog ureda su ispisali ''primirje je završeno''.Predhodno prošle sedmice nekoliko igrača moralo angažovati tjelohranitelje zbog učestalih prijetnji smrću.

 

Palmeiras je jedan od najvećih brazilskih klubova, u svojoj istoriji je osvojio osam naslova prvaka, međutim ove godine proživljava teške trenutke.Tri kola prije Palmeiras je velikih sedam bodova udaljen od zone spasa i teško se može spasiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.