Flynn privremeni selektor Walesa

Flynn privremeni selektor Walesa

Edmir Škorić
Teme:

Nogometni savez Walesa imenovao je Briana Flynna za novog selektora, nakon što je nedavno sa te pozicije odstupio John Toshack.

Brian Flynn, 54-godišnjak koji je rođen u Port Talbotu, ranije je trenirao Wrexham i Swansea City, a kao selektor je vodio mladu velšku reprezentaciju do 21 godine. Kao igrač je nastupao za Burnley, Leeds, Cardiff City te, dakako, reprezentciju Walesa.

"Zadovoljni smo što je Brian pristao pomoći nam u naredne dvije kvalifikacione utakmice za Europsko prvenstvo, dok ne razmotrimo ko će tu dužnost obavljati na stalnoj osnovi. Navijači ga imaju priliku pozdraviti 8. oktobra u utakmici sa Švicarskom", kazao je izvršni direktor Velškog nogometnog saveza Jonathan Ford.

"Naravno, kao vrli ponosni Velšanin, ovaj posao sam oduvijek želio raditi. Znam da sam u početku selektor samo za dvije utakmice, ali pokušaću postići rezultate kako bi zauzelo selektorsku poziciju na duži period", kazao je Flynn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.