Foda: Pokušali smo sa još napadača u nastavku, ali nismo uspjeli

Selektor Austrije nakon duela sa BiH

Foda: Pokušali smo sa još napadača u nastavku, ali nismo uspjeli

Reprezentacija BiH je večeras gostovala u Beču gdje je odigrala meč 5. kola Lige nacija protiv Austrije. Duel je završen rezultatom 0:0, pa je Austrija ostala bez šansi za prvo mjesto u grupi (i Ligu A), koje je pripalo Bosni i Hercegovini.

Nakon utakmice novinarima u press sali stadiona Ernst Happel se obratio i selektor Austrije Franco Foda.

"Čestitke BiH na ovojenom prvom mjestu. Mi nismo uspjeli uspuniti svoj plan. Bilo je puno grešaka, u drugom poluvremenu je to izgledalo nešto bolje, ali BiH je bila jako kompaktna. Pokušali smo sa još dva napadača u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli. Na kraju, ostvarili smo to drugo mjesto što će biti važno pri izvlačenju grupa, ali ipak nismo ispunili svoj osnovni cilj, a to je bila prva pozicija", istakao je Franco Foda.

"Moramo da naglasimo da je BiH jako dobra ekipa, primaju jako malo golova, u posljednjih 12 utakmica imaju samo jedan poraz, imaju i Edina Džeku koji je jako dobar igrač", dodao je Franco Foda.

Top Komentari

Seva1956
Nije dobar , on je SVJETSKA KLASA !!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi