Forlan i Suarez nisu pozvani za Angolu

Forlan i Suarez nisu pozvani za Angolu

E. Škorić
Teme:

Urugvaj će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu sa Angolom, a selektor na okupljanje nije pozvao Diega Forlana i Luisa Suareza, napadački dvojac južnoameričke reprezentacije.

Upravo pomenuti dvojac je bio ključan u plasmanu Urugvaja do polufinala nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. No, u reprezentaciju se vraća Cristian Rodriguez, kojeg Tabarez nije vodio u Južnu Afriku zbog ranije suspenzije od dva meča neigranja na Mundijalu.

Kako Tabarez još nije siguran u produženje ugovora, Urugvaj će s klupe predvoditi Juan Verzeri.

Spisak urugvajskih reprezentativaca za meč sa Angolom:

Golmani: Fernando Muslera (Lazio), Juan Castillo (Deportivo Cali)

Odbrana: Diego Lugano (Fenerbahçe), Diego Godin, (Atletico Madrid), Andres Scotti, (Colo Colo), Mauricio Victorino (Universidad de Chile), Martin Caceres (Barcelona), Jorge Fucile (Porto)

Veznjaci: Maximiliano Pereira, (Benfica), Alvaro Pereira (Porto), Egidio Arevalo Rios, (Peńarol), Diego Perez (Monaco), Sebastian Eguren (Sporting Gijon), Walter Gargano, (Napoli), Cristian Rodriguez (Porto), Ignacio Gonzalez (Valencia)

Napadači: Edinson Cavani, (Napoli), Sebastian Abreu (Botafogo), Sebastian Fernandez (Malaga), Abel Hernandez (Palermo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.