Forlan: Neymar se ponašao kao dijete
Foto: EPA

Diego Forlan o sukobu Cavanija i Neymara

Forlan: Neymar se ponašao kao dijete

S. Bošković

Bivši reprezentativac Urugvaja Diego Forlan stao je u odbranu Edinsona Cavanija koji se prošlog vikenda sukobio s suigračem iz PSG-a, Neymarom, oko izvođenja penala. 

Bivši fudbaler Barcelone želio je protiv Lyona (2:0) da izvede udarac s 11 metara, no Cavani mu to nije dopustio, te je on šutirao i promašio. Prethodno se bivši igrač Napolija sukobio s Dani Alvesom koji je želio da mu uzme loptu i da je da Neymaru da izvede slobodni udarac. 

"Cavani zaslužuje poštovanje. On je već dugo godina priznati napadač, te je bio strijelac mnogo puta i to s bijele tačke. Da je u pitanju bio Messi onda to Neymar nikad ne bi uradio. Ponašao se kao dječak kad je protestirao zbog odluke da Cavani izvede penal. No, to se dešava u svim klubovima, a ni ponašanje Alvesa nije bilo ispravno", rekao je Forlan. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon ovih nesuglasica oglasio se i trener PSG-a Unai Emery koji je poručio da se igrači između sebe moraju dogovoriti ko će izvoditi udarce s bijele tačke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi