Forlan: Nisam bio potpuno spreman

Urugvajski napadač nakon poraza

Forlan: Nisam bio potpuno spreman

Edmir Škorić
Teme:

Diego Forlan se osjeća glavnim krivcem za poraz Urugvaja od Holandije (2:3) u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Iako je postigao prvi gol za Urugvaj u sinoćnjem porazu od Holandije, napadač Atletico Madrida razočaran je svojim izdanjem, te ističe kako nije bio potpuno spreman za ovaj ogled.

"Činjenica je da mi je u ustima gorak okus. Na ovom turniru smo igrali i teže utakmice, ali i ponosni smo unatoč porazu", kazao je Forlan, te krivicu za sinoćnji poraz preuzeo na sebe.

"Osjećam se beskorisno jer nisam bio na pravoj razini i nisam mogao dati svoj maksimum. Momčadski gledano mi nismo bili loši, no dva gola u rasponu od četiri minute riješili su utakmicu. Nisam dovoljno participirao u utakmici, sigurno ne dovoljno da bi napravio nešto više protiv Holandije. I bolje je što sam zamijenjen. Bio sam umoran i vjerujem da ću se oporaviti i biti spreman za utakmicu za treće mjesto. Nadam se da će i ostali biti spremni", dodaje urugvajski napadač.Podsjetimo, golom Van Brocnkhorsta poveli su Tulipani, Forlan izjednačio, a onda Sneidjer i Robben u samo četiri minute povisili na 3:1. Tek je Pereira u finišu utakmice ublažio poaz urugvajske selekcije, koja će sa poraženim iz susreta Njemačka - Španija igrati za treće mjesto. Taj susret na rasporedu je u subotu navečer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.