Forlan prijeti Realu na Santiago Bernabeu

Primera Division

Forlan prijeti Realu na Santiago Bernabeu

Ovog vikenda na programu je 29. kolo španske Primere koje nam donosi dva velika derbija. Real Madrid igra gradski derbi protiv Atletica, dok Barcelona gostuje kod sjajne Mallorce.

Nakon što su u četvrtak navečer sredili „mlađeg brata“ Getafea, pred igračima Reala je novi gradski derbi, ali onaj mnogo ozbiljniji protiv Atletica. Kao i u svakom drugom gradskom derbiju, tako i u madridskom, forma i trenutni plasman na tabeli ne znače mnogo. Real je trenutno u velikoj formi, nanizali su deset pobjeda, ali im protiv Atletica neće biti lako.

„Atletico je ekipa s mnogo odličnih igrača i ako potrefite na dan kada su raspoloženi, onda vam mogu napraviti mnogo problema. Nadam se da takav dan neće imati protiv nas“, kaže uoči derbija odlični napadač Madriđana, Gonzalo Higuain.

I u redovima Atletica vlada optimizam uoči gostovanja na susjednom Santiago Bernabeu. Diego Forlan je u posljednje vrijeme na meti pojedinih frakcija navijača, pa su mu tako mnogi zamjerili način na koji je proslavio posljednji gol, kada se okrenuo navijačima i poručio im „da vas sad čujem“.

„Ne znam šta sam im u tom trenutku rekao, ali jednostavno sam bio frustriran posljednjim dešavanjima i morao sam tako reagovati. Igramo protiv Reala koji ima izuzetno dobro posloženu ekipu. Iker Cassilas je jedan od najboljih golmana na svijetu, a odbrana, bez obzira što nema Pepea, djeluje čvrsto. Biće teško, ali se nadam dobrom rezultatu“, kaže Diego Forlan.

Samo je Sevilla ove sezone uspjela slaviti na Palma de Mallorci, a sada im u goste dolazi Barcelona, koja je odigrala veoma loše protiv Osasune u srijedu. U tim Pepa Guardiole bi se trebali vratiti Xavi i Pique, što će znatno osnažiti momčad. I pored toga što respektuju Barcelonu, Aduriz i drugovi najavljuju pohod na novu pobjedu i korak bliže Ligi prvaka.

Valencia se pobjedom protiv Malage učvrstila na trećoj poziciji na tabeli, a ovog vikenda bez čak osam igrača putuje Zaragozi koju samo pobjeda ostavlja u igri za opstanak. David Villa neće igrati na La Romaredi, stadionu gdje je počeo svoju karijeru.

„Utakmica protiv Valencije za nas je kao finale Lige prvaka. Samo dva boda smo iznad zone ispadanja i nakon dva poraza moramo slaviti. Valencia ima problema s igračima, ali nama je svejedno, ko god bude igrao, idemo na pobjedu“, najavljuje pobjedu trener Zaragoze, Jose Aurelio Gay.

Sevilla s novim trenerom, Antoniom Alvarezom, ide u goste Villarrealu, dok Deportivo traži pobjedu protiv Getafea. Malaga je favorit protiv Tenerifa, a Haris Medunjanin sa Valladolidom ide kod posljednjeplasiranog Xereza. Espanyol dočekuje Sporting, Osasuna Almeriju, a na San Mamesu Athletic Bilbao čeka Racing.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti