Forlan se vraća u Englesku?
Forlan na pragu Engleske?

Forlan se vraća u Englesku?

Edmir Škorić

Urugvajac u timu madridskog Atletica, Diego Forlan, nalazi se na meti Tottenhama i Sunderlanda, a njegove odlične partije ove sezone nisu promakle ni bogatim vlasnicima Manchester Cityja, koji su zainteresovani za njega.

Ipak, Forlan inzistira da ne ide u Englesku krajem ove sezone, tačnije u redove Tottenhama, Sunderlanda i Manchester Cityja.

"Ekipe nisu zainteresovane za mene", odgovorio je Urugvajac novinaru Sky Sporta na pitanje dali će se premjestiti na "Stadion svjetlosti", "White Hart Lane" ili "Eastlands", na kraju sezone.
Međutim, njegov menadžer nije skrivao mogućnost da u ljeto Forlan Primeru zamijeni najjačom ligom na svijetu, "premieršipom".

"Primio sam pozive od velikih evropskih klubova koji su zatražili informacije o situaciji, ali nisam ovlašten da dajem njihova imena", izjavio je igračev menadžer, Daniel Bolotnikoff.

"Diego uživa u velikoj sezoni, i sretan je u Madridu, ali na kraju sezone bićemo u boljoj poziciji da procijenimo situaciju. On bi mogao imati veliku ulogu u Engleskoj, i moj odgovor je uvijek isti. Atletico Madrid će odlučiti o ovom transferu", završio je Bolotnikoff u razgovoru za Sky Sport.

29-godišnji bivši igrač Manchester Uniteda i Villarreala ove sezone postigao je 19 golova, te je ujedno drugi strijelac Primere.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.