Formiran ''Savjet Veleža u Sarajevu''
Stvaraju li '' Rođeni'' uslove za opstanak ?

Mostarci pomažu Veležu

Formiran ''Savjet Veleža u Sarajevu''

M. Maksimović

Šef stručnog štaba Veleža, Abdulah Ibraković je početak priprema najavio za 5. januar, a do tada uprava kluba mora riješiti većinu problema. Prije svega se se tu misli na pojačanja ali i  finansijsku situaciju u klubu kako bi igrači maksimalno rasterečeni ušli u pripremni period.

Čelnici kluba su u proteklom periodu boravili u Sarajevu gdje su sa poznatim Mostarcima, danas s Sarajlijama održali nekoliko sastanaka, nakon čega je formiran ''Savjet Veleža u Sarajevu''.Na čelu ovog savjeta se nalaze dr Arif Smajkić, dr Zdravko Grebo, te Smajil Abaza - piše ''Dnevni Avaz''

Istovremeno uprava kluba želi do kraja realizovati zacrtano kada je u pitanju ponovna organizacija turnira koji se godinama tradicionalno igrao u februaru mjesecu u čest oslobođenja grada. Turnir bi '' svjetlo dana'' mogao ugledati ponovo nakon 16 godina, a cilj uprave kluba je dovesti tri atraktivna kluba. Uz naravno ekipu Veleža kao domaćina i Sarajevo najavljuje se dolazak Partizana kao i jednog kluba iz Hrvatske. Ukoliko se ostvari planirano, turnir će se igrati u februaru naredne godine, a do tada uprava kluba mora učiniti sve kako bi se na stadionu u Vrapčićima stvorili uslovi za odigravanje ovog turnira.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije