Fornalik novi selektor Poljske

Fornalik novi selektor Poljske

Fudbalska reprezentacija Poljske danas je dobila novog selektora. Nasljednik Franciszeka Smude postao je Waldemar Fornalik.

Fornalik nije izabran jednoglasno, ali je dobio veliku većinu glasova. Nakon izbora, predsjednik fudbalskog saveza, Grzegorz Lato je kazao:

"Imali smo dugu raspravu i dosta se govorilo o trojici kandidata."

49-godišnji Fornalik je vodio ekipu Ruch Chorzowa do drugog mjesta u Poljskoj ligi, te je tokom igračke karijere upisao i 233 nastupa za klub.

Podsjetimo, reprezentacija Poljske nije uspjela da se plasira u knock-out fazu Eura 2012 te je fudbalski savez ove zemlje odlučio da neće produžiti ugovor sa Smudom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.