Fortuna ostaje bez Bundeslige?

Čeka se odluka DFB-a

Fortuna ostaje bez Bundeslige?

M. Šljivak

Iako su na terenu fudbaleri Fortune obezbijedili plasman u Bundesligu, njemački fudbalski savez (DFB) započeće istragu zbog ulaska na teren domaćih navijača nekoliko minuta pred kraj baraž susreta sa berlinskom Hertom.

Susret je prekinut na dvije minute do kraja kada su navijači Fortune uletjeli na teren, a susret je nastavljen nakon dvadeset minuta. Ipak, rukovodstvo Herte je uložilo žalbu jer smatraju da nisu postojali normalni uslovi za igre.

Disciplinska komisija njemačkog saveza bi zbog propusta u organizaciji mogla Fortunu kazniti i službenim rezultatom 3:0, što bi Hertu ostavilo u Bundesligi i naredne sezone.

Konačna odluka o kazni biće određena u toku ove sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.