Fortuna pobijedila Cottbus i preuzela vrh

2. Bundesliga, 9. kolo

Fortuna pobijedila Cottbus i preuzela vrh

Edmir Škorić

Domaće pobjede ostvarili su Dusseldorf i Union Berlin u današnjim utakmicama 9. kola 2. njemačke Bundeslige.

Posebno zanimljiva bila je utakmica Dusseldorfa i Cottbusa, gdje je postignuto ukupno pet golova. Domaća Fortuna na kraju je upisala pobjedu s kojom je preuzela lidersku poziciju, no do nje je došla pogocima u prvih pola sata.

Dva pogotka Maximiliana Beistera i jedan Sasche Roslera bili su dovoljno Fortuni da ostvari novu pobjedu. U nastavku gosti postižu dva gola, iako su imali dva isključenja. Prvo je Roger isključen u 47. minuti, a onda i Rangelov u 74. Upravo Rangelov postigao je prvi pogodak u 52. minuti, a Hunemeier je tri minute kasnije pogodio za 2:3, a onda je Grimaldi u samoj završnici postavio konačnih 4:2 u korist Fortune.

Fortuna sada ima 21 bod, dva više od Furtha i St. Paulija. Energie ostaje na 14 bodova.

U drugoj utakmici Union je na svom stadionu u Berlinu s 2:0 savladao pretposljednji Aachen. Markus Karl i Torsten Mattuscha (iz penala) bili su strijelci za pobjedu domaćih.


2. Bundesliga, 9. kolo:

Dusseldorf - Cottbus 4:2 (Beister 4, 26, Rosler 17, Grimaldi 90/ Rangelov 52, Hunemeier 55)
Union Berlin - Aachen 2:0 (Karl 39, Mattuschka 88 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.