Fortuna pred plasmanom u Bundesligu

Poraz Herte u Berlinu

Fortuna pred plasmanom u Bundesligu

Midhat Šljivak

Prvi susret doigravanja za posljednjeg učesnika Bundeslige u narednoj sezoni odigrali su u Berlinu Herta i Fortuna iz Dusseldorfa, a gosti su slavili sa 2:1, te su na taj način došli na korak od plasmana u Bundesligu.

Gosti iz Dusseldorfa nešto su bolje otvorili susret, te su preko Lamberta i Bodzeka u 10.  minuti, odnosno 11. minuti, ozbiljno zaprijetili golmanu Herte Kraftu, no promjene rezultata nije bilo.

Iz prve prave prilike Herta je došla do prednosti. Ben Hatira je izveo korner, a najviši u skoku bio je Roman Hubnik koji je glavom pogodio mrežu nemoćnog Ratajczaka za 1:0.

Potom je Herta imala još nekoliko dobrih prilika, a najbolju je u 32. minuti propustio Levan Kobiashvilli, ali je Gruzijac bio sebičan u situaciji dva na jedan. Šutirao je, no golman gostiju bez problema brani njegov udarac sa desetak metara.

Drugo poluvrijeme  započelo je sa dosta grešaka oba tima. Fortuna je u 64. minuti ipak uspjela doći do izjednačenja. Thomas Broker je sjajno prošao po desnoj strani, te se praktički ušetao pred gol Herte, i pogodio od stativu pored Krafta za 1:1.

Sedam minuta kasnije novi gol u mreži Herta. Nakon jednog centaršuta Ramos je pogodio vlastitu mrežu za veliku prednost gostiju iz Dusseldorfa od 2:1.

Pokušala je Herta doći do izjednačenja, ali međutim Foruna je zatvorila utakmicu, te su izabranici Otta Rehagela teško stvarali prilike za gol. Najbolju priliku je imao Ronny u 87. minuti kada iz slobodnog udarca sa preko trideset metara pogađa stativu gola gostiju.

Međutim, do kraja susreta nije bilo golova, pa je Fortuna na pragu ulaska u Bundesligu po prvi put nakon 1997. godine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.