Fortuna protiv HSV-a prekinula crnu seriju

Bundesliga

Fortuna protiv HSV-a prekinula crnu seriju

M. Šljivak

Prvi susret 13. kola njemačke Bundeslige odigrali su na Esprit stadionu u Dusseldorfu domaća Fortuna i HSV, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu od 2:0.


Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo apsolutno ništa sve do sudijske nadoknade kada je Fortuna iz prve prilike, stigla do vodstva. Kruse je nakon kontre šutirao, a lopta je zakačila Manciennea, te je završila iza leđa Adlera za vodstvo domaćih od 1:0. Vrijedi svakako izdvojiti i povrede Van der Vaarta kod HSV-a i Langenekea kod Fortune zbog čega su morali napustiti susret.

Domaći fudbaleri su preko Ronnyja Garbuschewskog u 48. minuti zaprijetili, ali je Adler odbranio dobar pokušaj. Uzvratio je Berg u 50. minuti, ali je Šveđanin iz dobre situacije promašio.

Osvetilo im se to u 63. minuti. Stefan Reisinger je nakon samo pet minuta u igri protutnjao kroz odbrano gostiju iz Hamburga, te je matirao Adlera za 2:0. 

Pokušao se HSV potom vratiti u utakmicu i postići gol koji bi im donio nadu u pozitivan razultat, ali i pored nekoliko jako dobrih prilika do gola nisu mogli, te je ostalo 2:0 za Fortunu.

Ovom pobjedom tim iz Dusseldorfa je prekinuo seriju od sedam kola bez pobjede.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.