Fortuna razbila Eintracht

Bundesliga

Fortuna razbila Eintracht

M. Šljivak

U prvom susretu 15. kola njemačke Bundeslige Fortuna je u Dusseldorfu dočekala Eintracht iz Frankfurta, a na kraju su domaći slavili pobjedu rezultatom 4:0.

Prvih pola sata ove utakmice donijelo je po nekoliko prilika na obje strane, no prava uzbuđenja viđena su u završnih deset minuta prvog poluvremena. Prvo je u 34. minuti tim iz Frankfurta ostao sa igračem manje nakon isključenja Karima Matmoura, da bi četiri minute kasnije Stefan Reisinger pravom šetnjom kroz odbranu gostiju postigao gol za prednost Fortune od 1:0.

U 42. minuti Fortuna stiže i do drugo gola. Oliver Fink se driblingom oslobodio jednog igrača gostiju, te fantastično odmjerenim udarcem sa dvadesetak metara je matirao Trappa za povećanje vodstva od 2:0. Pokušao je Fink minut kasnije ponovo, ali je Trapp ovaj put odbranio njegov udarac.

Do trećeg gola Fortuna je stigla u 58. minuti kada gužvu u kaznenom prostoru Eintrachta koristi Rafael koji pogađa za 3:0. Napadao je domaći tim i nakon toga, a do četvrtog gola su stigli u 85. minuti kada Axel Bellinghausen postavlja konačan rezultat susreta od 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.