Fortuni bod na Volkswagen Areni

Bundesliga

Fortuni bod na Volkswagen Areni

M. Šljivak

Wolfsburg je na svojoj Volkswagen Areni dočekao Fortunu iz Dusseldorfa u prvom susretu 26. kola Bundeslige, a na kraju pobjednika nije bilo 1:1.

Napadao je Wolfsburg tokom prvog poluvremena utakmice, ali do gola u prvih 45 minuta nisu mogli. Zato jeste Fortuna koja je iz jednog kontranapada došla do vodstva. Igrala se 37. minuta kada Kruse sjajno centrira, a Mathis Bolly pogađa za vodstvo gostiju na poluvremenu.

U nastavku susreta Wolfsburg je ponovo mnogo bolji. Već na otvaranju drugog poluvremena stigli su do poravnanja. Orozco je u 51. minuti uposlio Ivicu Olića, koji je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Pokušao  je potom domaći tim doći do pobjede, ali uprkos tome što su bili bolji, do pobjedničkog gola nisu mogli, te je Fortuna odnijela bod.


WOL0DUS1 by Samuyamismo
WOL1DUS1 by Samuyamismo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.