Fotka iz Afrike obilazi svijet: Nema mjesta na tribinima, ali ima na brdu!

Svi su željeli gledati gradski derbi

Fotka iz Afrike obilazi svijet: Nema mjesta na tribinima, ali ima na brdu!

A. Čaušević

Za fudbal se obično kaže da je najvažnija sporedna na svijetu, a mnogim je i više od toga. 

Impresivna fotografija stiže nam iz Etiopije gdje se jučer u Godnaru igrao gradski derbi između ekipa Fasil Kenema i Bahir Der Kenemu.

Lokalni stadion je bio premal da primi sve zainteresovane za popularni Twins Derby pa je veliki broj zainteresovanih susret gledao sa obližnjeg brda.

Na terenu je postojao samo jedan tim s obzirom da je Fasil Kenema lako riješio derbi u svoju korist sa ubjedljivih 3:0.

Inače, grad Godnar se nalazi na 2133 metra nadmorske visine, a utakmica se igrala na stadionu Fasiledis koji je dobio naziv po tamošnjem vladaru Fasiledesu.

Nezvanični podaci govore da na stadion izgrađen 1960. godine može stati 20.000 gledatelja. Očigledno je da će mu u skorije vrijeme biti potrebna rekonstrukcija.

Top Komentari

Nany
Ovako smo i mi šezdesetih godina gledali kao djeca našeg ŽELJU na Grbavici sa Šanca (brdo iznad stadiona)To su bile utakmice.Grbavica mala, a Željo, sa ŠTRAUSOM I MIŠOM (Smajlovićem) veliki.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi