Kokain mu je uništio karijeru, ali jednostavno je morao da se vrati: "Ponovo sam rođen"

Francesco Flachi se vratio

Kokain mu je uništio karijeru, ali jednostavno je morao da se vrati: "Ponovo sam rođen"

M. Šljivak

Nekadašnji italijanski fudbaler Francesco Flachi vratio se na fudbalski teren nakon 12 godina.

Nekadašnja zvijezda Serije A suspendovan je 2010. godine na 12 godina zbog pozitivnog testa na kokain, a ta suspenzija mu je završila ozbiljnu karijeru.

Flachi se zaželio fudbala i odlučio je da se vrati na teren sa 46 godina. Zaigrao je za petoligaša Signa 1914 i tvrdi da se osjeća izvrsno, iako je izašao iz igre nakon 30 minuta.

"Osjećam se jako dobro. Mogao sam igrati još, barem poluvrijeme", rekao je Flachi i dodao je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CZ7bWX4I4Zk/[/instagram]

"Ovaj dan poništava onih 12 godina kazne. Ovo je ponovno rođenje za mene i dokaz da sam novi čovjek", istakao je Flachi.

Flachi je najbolje dane karijere proveo u Sampdoriji, gdje je igrao od 1999. do 2007. godine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CZ7WgYVIqnh/[/instagram]

Ipak, ostao je upamćen po brojnim skandalima. 2006. godine suspendovan je na dva mjeseca zbog odavanja informacija kladioničarima, a 2007. suspendovan je na dvije godine zbog korištenja kokaina i tu je njegova karijera završena.

Pokušao je da se vrati. Međutim, novi pozitivan test donio je i ogromnu suspenziju od 12 godina i morao se oprostiti od karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi