Franck Passi novi trener Marseillea

Otpustitili Michela

Franck Passi novi trener Marseillea

D. Vejo

Poraz od Monaca u prošlom kolu (2:1) stavio je tačku na trenerski staž Michela u Marseilleu. Kormilo šefa struke preuzeo je njegov asistent, Franck Passi.

Samo jedna pobjeda u 12 utakmica, to je činjenica koja je u svakom smislu poražavajuća za klub kao što je Olympique de Marseille. Upravo taj podatak glavni je razlog zbog čega su se čelnici sa Veledroma odlučili na smjenu stratega. Novi trener je Franck Passi koji je do sada bio u ulozi pomoćnog trenera Michelu.

"Ne prihvatljivo je bilo ponašanje u posljednjih nekoliko nedjelja Michela. Nije zadovoljio na mjestu trenera našeg kluba. Od danas na njegovo mjesto dolazi Passi, koji je do sada bio na poziciji pomoćnog trenera", saopšteno je danas na zvaničnom sajtu kluba.

U narednom kolu, fudbaleri Marseillea će na svom terenu dočekati ekipu Nantesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi