Franco se oprašta od dresa Meksika

Franco se oprašta od dresa Meksika

Edmir Škorić

Meksički napadač Guillermo Franco (33) najavio je oproštaj od reprezentativnog dresa, kako bi napravio više mjesta za mlađe igrače.

Franco je u ovog ljeta postao slobodan igrač, nakon što je napustio West Ham. Trenutno je bez kluba, ali kako sada stvari stoje, on bi mogao pojačat Wigan.

Rođeni je Argentinac, ali je 2002. godine dobio meksičko državljansto i za tu državu je odigrao 25 utakmica, te nastupio na SP-u 2006. i 2010. godine. Na ovakav potez se 33-godišnjak odlučio sa obrazloženjem da sada nadolaze nove mlađe generacije.

"Smatram da je moje vrijeme u reprezentaciji isteklo, poštujući činjenicu da dolazi dobra generacija naših maldih igrača", kazao je Franco za Acir radio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.