Francuska je favorit, ali...

Baždarević i Hadžibegić o sutrašnjoj utakmici

Francuska je favorit, ali...

Adnan Beganović

Mnogi bosanskohercegovački igrači ostavili su dubok trag u francuskom klupskom fudbalu. Naravno, među njima su i Faruk Hadžibegić, te Mehmed Baždarević, koji trenutno rade kao treneri u zemlji galskih pijetlova.

Kolege iz prestižnog France footballa uoči sutrašnje utakmice porazgovarale su sa bh. trenerskim dvojcem.

"Ovo je duel dvije najbolje momčadi u grupi, s tim što Francuzi imaju veću obavezu završiti kao najbolji. Za našu reprezentaciju direktan plasman na Evropsko prvenstvo bio bi podvig. Mislim da će obje reprezentacije sutra tražiti pobjedu", između ostalog je rekao Hadžibegić, dok je Baždarević na početku razgovora istakao:

"Bosna i Hercegovina dolazi sa mnogo ambicija. U mojoj zemlji tvrde da su Francuzi favoriti, ali su u Pariz došli sa idejom da se kvalificiraju na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Neće domaćim biti lako".

Na pitanje šta bi moglo biti presudno u sutrašnjoj utakmici Baždarević je odgovorio:

"U utakmici na visokom nivo hrabrost i agresija nisu dovoljni. Za mene u ovakvim utakmicama inspiracija, kvalitet i talenat čine razliku. Ključni igrači, kao što su Džeko ili Pjanić s jedne, ili pak Nasri s druge strane, mogu biti odlučujući faktor".

Na kraju razgovoa oba bh. stručnjaka složila su se da je Francuska favorit, no u isto vrijeme su naglasili da i Zmajevi imaju kvalitet, te da bi moglo biti neizvjesno do posljednjeg sudijskog zvižduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.