Francuska: Pjanić prvi, Spahić drugi
Pjaniću 81 minuta u pobjedi Lyona

Nakon večerašnjih pobjeda

Francuska: Pjanić prvi, Spahić drugi

Edmir Škorić

Miralem Pjanić odigrao je 81. minutu u minimalnoj pobjedi Lyona nad Lorientom, a naš kapiten Emir Spahić odigrao je svih 90 minuta, što je najbitnije njegov Montpellier ponovo je slavio i sada je drugi na tabeli Le Championnata.

Kako je lijepo vidjeti Pjanićev Lyon na vrhu, a odmah njemu iza leđa Emir Spahić sa svojim Montepllierom. Da, upravo tako izgleda tabela nakon nepotpunog odigranog 5. kola francuskog Le Championnata.

Lyon je s minimalnih 1:0 pobijedio Lorient i dodao nova tri boda, a time ostao na čelu Francuske. Strijelac jedinog pogodka bio je Bastos u 72. minuti. Svakako treba napomenuti da je Miralem Pjanić odigrao 81. minuti, a potom ga je zamijenio Toulalan. MOžda trener "lavova" želi Pjanića sačuvati za dvoboje Lige prvaka u utorak/srijedu.

Svih 90 minuta u dresu Montpelliera odigrao je naš kapiten Emir Spahić, ovaj put nije bio strijelac, ali jeste na visokom nivou. Od kako je Spaha došao u redove francuskog novopoečenog prvoligaša, ovi ne znaju za poraz. Štoviše, nalaze se na drugom mjestu šampionata. Strijelac pobjedonosnog pogodka protiv Lensa bio je Alberto Costa (penal). Pobjede od 1:0 slavili su i Bordeaux i Lille. Grenoble našeg stručnjaka Mehmeda Baždarevića poražen je upravo kod Bordeauxa. Strijelac jedinog gola bio je mladi Gouffran.

Važne gostujuće bodove osvojili su igrači Marseillea. Niang i Brandao krivci su što je Le Mans porazen protiv Olympiquea. Utješni pogodak za domaće postigao je Maiga. Utakmicu bez golova odigrali su Nancy i Toulouse, a bodove su podijelili i Valenciennes i Boulougne (1:1).

Le Championnat, 5. kolo:
Le Mans - Marseille 1:2
Lille - Sochaux 1:0
Lyon - Lorient 1:0
Montpellier - Lens 1:0
Nancy - Toulouse 0:0
Valenciennes - Boulogne 1:1
Bordeaux - Grenoble 1:0

Poredak: Lyon 13, Montpellier 11, Marseille 11, Bordeaux 10, PSG 10, Boulogne 8, Nancy 7, Lens 7, Lorient 7, Rennes 6, Sochaux 6, Monaco 6, Toulouse 5, Le Mans 4, Vakenciennes 4, Lille 4, Nice 4, St. Etienne 3, Auxerre 1, Grenoble 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.