Francuska vlada protiv huliganizma

Šta mi čekamo?

Francuska vlada protiv huliganizma

Adnan Beganović

Francuska vlada pritisnuta sve većom pojavom huliganizma na fudbalskim terenima odlučila je zabraniti djelovanje za sedam navijačkih udruženja.

Odlukom francuske vlade zabranjeno je djelovanje za čak pet udruženja navijača PSG-a, te za po jedno udruženje navijača Lyona i Nice.

Povod ovoj akciji francuske vlade bilo je ubistvo jednog navijača PSG-a koje se dogodilo u međusobnom sukobu dva udruženja navijača kluba iz glavnog francuskog grada.

Kako je i u našoj državi sve više izraženo navijačko "divljanje", s pravom se postavlja pitanje šta oni koji vode našu državu čekaju?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti