Francuska za 15 minuta sredila Srbiju

Ribery i Malouda za 2:0

Francuska za 15 minuta sredila Srbiju

Edmir Škorić

Francuska nogometna reprezentacija bez većih je problema večeras u Reimsu, rezultatom 2:0, savladala Srbiju u prijateljskom susretu.  

Izabranici Laurenta Blanca nastavili su s (uspješnim) pripremama za nadolazeći Euro u Poljskoj i Ukrajini. Da će doista biti jedan od favorita na EP-u, dokazuje i rezultat večerašnje utakmice.

 

Orlovi su bili "sređeni" za petnaestak minuta igre. Ipak, treba kazati da je selektor Srbije Siniša Mihajlović na teren izveo promijenjenu postavu u odnosu na 2:0 poraz od Španije. Bayernova zvijezda, Frank Ribery pogađa u 11. minuti. Golman Brkić kratko je odbio loptu, Ribery je natrčao i neometan poluvolejom zakucao loptu u mrežu.

 

Samo pet minuta kasnije, Francuzi imaju 2:0, što se ispostavio i konačan rezultat. Janković je izgubio loptu 30 metara od svog gola, Florent Malouda došao do nje, namjestio se i fantastičnim udarcem lijevom nogom savladao Brkića.

 

U nastavku Trikolori nisu bili previše zainteresovani, pa je zaigrala i Srbija, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

 

 

Francuska - Srbija 2:0 (Ribery 11, Malouda 16)

 

Srbija (3-4-2-1): Brkić – Ivanović, Maksimović, Rajković – Mladenović, Matić, Fejsa, Ninkov – Tadić, Janković – Šćepović 

 

Francuska (4-3-2-1): Lloris  – Clichy, Mexes, Koscielny, Revellier – M'Vila , Malouda, Cabaye – Ribery, Nasri – Benzema



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije