Francuski prvak u novu sezonu startao remijem

Montpellier - Toulouse 1:1

Francuski prvak u novu sezonu startao remijem

Edmir Škorić

Nogometaši francuskog prvaka, Montpelliera, nisu krenuli u novu sezonu onako kako su završili prethodnu.

Bila je to premijera Ligue 1 u sezoni 2012/13, a okonačana je podjelom bodova na stadionu De la Mosson u Montpellieru. Prvaka je namučio uvijek neugodni Toulouse.

 

Souleymane Camara je u 34. minuti zatresao mrežu Alija Ahamade, a samo pet minuta kasnije Tunižanin Jamel Saihi dobiva izravan crveni karton i ostavlja domaće igrače na cjedilu. Brojčanu nadmoć gosti koriste tek u 72. minuti, kada rezervista Wissam Ben Yedder pogađa za 1:1.

 

Odmah nakon gola isključen je kod gostiju Adrien Regattin, a u 84. i Serge Aurier. Tako se posljednjih pet-šest minuta igralo 10 na 9, ali rezultat se više nije promijenio.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 1. kolo:

Montpellier - Toulouse 1:1 (Camara 34/ Ben Yedder 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije