Francuzi bez Henryja, Gallas kapiten
Gallasu kapitenska traka

Kvalifikacije za SP 2010

Francuzi bez Henryja, Gallas kapiten

Edmir Škorić

Francuska će u okviru kvalficikacija za Svjetsko prvenstvo sutra gostovati Farskim Otocima, a selektor Raymond Domenech neće moći računati na Henryja, Nasrija i Riberyja, dok će kapitensku traku dobiti iskusni William Gallas.

Kvalifikacije za SP 2010. godine Francuska će nastaviti sutra, i to gostovanjem kod Farskih Otoka. Protivnik ne spada u redove jačih evropskih timova, a francuski selektor Raymond Domenech neće moći računati na neke glavne aktere svoje reprezentacije.

Barcelonin napadač Thierry Herny je u ponedjeljak navečer ozlijeđen, a zbog povreda neće biti spremni ni Franck Ribery (Bayern M.), te mladi Arsenalov krilni igrač Samir Nasri. Bez obzira na njihovo odsustvo, Domenech vjeruje u "pijetlove" koji će u srijedu biti predvođeni Karim Benzemom, Andre-Pierre Gignaco, Loic Remyjem, kao i iskusnim Nicolas Anelkom.

Francuski fudbalski savez (FFF) potvrdio je kako selektor neće naknadno pozvati zamjenu za Henryja. Tako će njegovu kapitensku traku preuzeti štoper Arsenala William Gallas.

"Po mom mišljenju to će biti Gallas. On je u grupi igrača koji su proživjeli mnogo", odgovorio je Domenech na pitanje ko bi mogao biti novi kapiten.

Franuzi se nalaze na drugoj poziciji u Grupi 7, sa osam bodova manje od prvoplasirane Srbije, doduše Srbi su odigrali i dvije utakmice više. Farski Otoci su posljednjeplasirani sa samo jednim osvojenim bodom, pa bi sve osim pobjede gostiju bilo veliko iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.