Francuzi dali podršku Blatteru

Francuzi dali podršku Blatteru

Francuska nogometna federacija (FFF) podržat će Seppa Blattera na izborima za predsjednika FIFA-e.

Vladajuće tijelo francuskog nogometa saopćilo je da će njen delegat na predstojećim Izbornom kongresu FIFA-e u Zürichu u predsjedničkoj utrci dati glas aktuelnom prvom čovjeku te organizacije.

Za razliku od Engleza, čija je nogometna asocijacija najavila da će se njen predstavnik suzdržati od glasanja, Francuzi su odlučili da stanu uz Blattera u njegovoj borbi za četvrti i, kako je najavio, posljednji mandat na čelu FIFA-e.

Protivkandidat 75-godišnjem Švicarcu na izboru 1. juna bit će doskorašnji saradnik i predsjednik Azijske nogometne konfederacije Muhamed Bin Hammam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.