Francuzi ostali bez trećeg golmana

Carrasso se povrijedio

Francuzi ostali bez trećeg golmana

E. Škorić

Treći golman francuske reprezentacije Cedric Carrasso propušta ostatak Svjetskog prvenstva, nakon što je zadbio povredu bedrenog mišića.

Cedric Carrasso je povredu "pokupio" na reprezentativnom treningu u ponedjeljak, te je Francuski nogometni savez (FFF) saopštio kako nije u mogućnosti nastaviti takmičenje.

Carrasso (28) je treći golman Pijetlova, iza Hugo Llorisa i Steve Mandande. Njegov oporavak trajat će i do mjesec dana, pa je jasno da će Francuzi potražiti zamjenu za golmana Bordeauxa.

Selektor Ray Domenech se odlučio za Stephane Ruffiera, golmana Monaka koji bi u Južnu Afriku trebao stići u četvrtak.

Francuska je u prvom susretu skupine remizirala sa Urugvajem (0:0), a naredno utakmicu igraju sutra u Polokwaneu protiv Meksika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.