Francuzi postigli četrnaest golova uz četiri crvena

Ligue 1

Francuzi postigli četrnaest golova uz četiri crvena

Midhat Šljivak

Od pet utakmica večernjeg programa francuskog fudbalskog prvenstva postignuto je četrnaest golova, ali na čak četiri susreta su pokazani crveni kartoni.

Jedini susret bez crvenog kartona odigrali su Troyes i Lorient, a na tom susretu viđena su četiri gola 2:2. Nivet je nakon četiri minute igre doveo Troyes u prednost, da bi poravnanje gostima donio  Barthelme  u 18. minuti. I u drugom poluvremenu po jedan gol na obje strane. Obbadi je pogodio z avodstvo domaćih od 2:1, dok je konačnih 2:2 postavio Mvuemba sa bijele tačke u 62. minuti.

U utakmici u kojoj je postignuto najviše golova, pet, Rennes je sa 3:2 savladao Bastiju koja je imala igrača manje od 54. minute, no i pored toga su uspjeli doći do izjednačujućeg gola, ali su u finišu primili i treći gol, te su izgubili.

Sochaux za koji nastupa mladi bh. reprezentativac Sanjin Prcić poražen je sa 1:0 na gostovanju kod Reimsa. Prcić je susret odgledao sa klupe. Toulouse je kao gost slavio u Nancyu sa 1:0, dok je Valenciennes deklasirao Ajaccio na svom terenu sa ubjedlivih 3:0.

Ligue 1:

Troyes - Lorient 2:2
Rennes - Bastia 3:2
Nancy - Toulouse 0:1
Reims - Sochaux 1:0
Valenciennes - Ajaccio 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.