Francuzi savladali Rumune
Loïc Rémy u prodoru

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012. godine, grupa H

Francuzi savladali Rumune

Večeras je kompletirana grupa H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine, u kojoj se nalazi naša reprezentacija, utakmicom između Francuske i Rumunije na Stade de Franceu, gdje su domaćini slavili sa 2:0, golovima Loïca Rémyja i Yoanna Gourcuffa.

Francuska je i ovaj susret ušla sa dvije izmjene što se igračkog kadra tiče u odnosu na susret sa našom reprezentacijom. Naime, Vassirikija Abou Diabyja je zamijenio njegov timski kolega iz Arsenala, Samir Nasri, a još jednog igrača Topnika Bacaryja Sagnu je na desnom beku zamijenio Anthony Réveillère.

Francuzi su dominirali tokom cijelog susreta, a na odmor se otišlo bez golova. Odmah početkom drugog selektor Rumunije, Răzvan Lucescu izvršio je dvije izmjene, no ipak nije želio ići nimalo ofanzivnije.

U 68. minuti utakmice, Laurent Blanc je ubacio napadača Marseillea, Loïca Rémya umjesto omalenog Mathieua Valbuene, a šest minuta nakon toga iz igre izvodi Nasrija umjesto kojeg na teren ulazi Yoann Gourcuff.

Dvije izmjene koje je izvršio selektor Francuske su se ispostavile kao odličan potez. Naime, obojica igrača koja su ušla u igru pogodila su mrežu protivnika pred kraj susreta. Prvo je 23-godišnji napadač Marseillea, Loïc Rémy u 83. minuti pogodio za 1:0, da bi konačan rezultat ovog meča postavio Yoann Gourcuff nekoliko trenutaka prije posljednjeg zvižduka portugalskog arbitra, Pedra Proença.

Ovom pobjedom Francuska je preuzela prvo mjesto u grupi sa šest bodova, a iza nje se nalazi Albanija i Bjelorusija sa pet bodova. Naša reprezentacija je na četvrtoj poziciji sa četiri boda. Zasigurno je grupa H jedna od najzanimljivjih skupina ovih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine gdje još uvijek ništa nije gotovo.

FRANCUSKA: Hugo Lloris, Anthony Réveillère, Adil Rami, Philippe Mexès, Karim Benzema (od 86. minute Dimitri Payet), Samir Nasri (od 74. minute Yoann Gourcuff), Florent Malouda, Yann M'Vila, Alou Diarra, Mathieu Valbuena (od 68. minute Loïc Rémy), Gaël Clichy.

RUMUNIJA: Costel Pantilimon, Cristian Săpunaru, Răzvan Raţ, Gabriel Tamaş, Cristian Chivu, Mirel Rădoi, George Florescu, Răzvan Cociş, Bogdan Stancu, Ianis Zicu (od 46. minute Ciprian Deac), Daniel Niculae (od 63. minute Ciprian Marica).

ŽUTI KARTONI: Alou Diarra, Philippe Mexès (Francuska), Cristian Săpunaru, George Florescu (Rumunija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.