Francuzi sigurni: U Parizu igra samo pobjeda

Grupa D

Francuzi sigurni: U Parizu igra samo pobjeda

E. Škorić

Osim naše utakmice i visoke pobjede nad Luksemburgom u Zenici (5:0), večeras su odigrane još dvije utakmice u grupi D.

Iako smo se možda potajno nadali da će Albanci uzeti barem bod na gostovanju u Parizu, Francuska je bila na pravom nivou i lako došla do čitavog plijena protiv već otpisanog protivnika.

Goste je načeo Chelseajev ofanziva Florent Malouda u 11. minuti, a do kraja prvog dijela Loic Remy je povisio na 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Iako dilema oko pobjednika nije bilo, da se ne bi dogodilo neko čudo,  Anthony Reveillere je u 67. minuti postavio konačnih i sigurnih 3:0 za Trikolore, koje ćemo u utorak morati pobijediti, ako želimo direktan plasman u Poljsku i Ukrajinu.

Rumuni su u Bukureštu odigrali 2:2 s Bjelorusijom. U dva su navrata vodili pogotcima Adriana Mutua, ali su se Bjelorusi uspijevali vraćati preko Kornilenka u 42. i Draguna u 82. minuti.

U posljednjem kolu, u utorak, naša reprezentacija gostuje Francuskoj, a Albanija će u Tirani ugostiti Rumuniju.

Grupa D:

Rumunija - Bjelorusija 2:2 (Mutu 19, 51 - penal/ Kornilenko 45, Dragun 82)
Francuska - Albanija 3:0 (Malouda 11, Remy 38, Reveillere 67)

Poredak: 1. Francuska 20, 2. BiH 19, 3. Rumunija 12, 4. Bjelorusija 12, 5. Albanija 8, 6. Luksemburg 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.