Francuzi slavili u Tirani

Iako smo očekivali više od Albanaca

Francuzi slavili u Tirani

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici naše grupe D kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljsu i Ukrajinu naredne godine, Francuska je slavila u Tirani s 2:1 protiv Albanije.

Iako smo se svi nadali da će Trikolori zakazati protiv Albanije, na kraju su ipak uspjeli osvojiti tri boda i zadržati čelnu poziciju sa 16 bodova, tri više od naše i bjeloruske selekcije.

Krenuli su izabranici Laurenta Blanca furiozno, pa su nakon samo 11 minuta igre imali sigurnih 2:0. U vodstvo ih je doveo Benzema u 11. minuti, a sedam minuta kasnije na 2:0 povisio je MVila. Tim se rezultatom otišlo na predah.

Albanci na otvaranju drugog dijela smanjuju preko iskusnog napadača Bogdanija, no domaćin nije smogao snage da do kraja dođe do barem jednog boda.

Grupa D:

Albanija - Francuska 1:2 (Bogdani 46/ Benzema 11, MVila 18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.