Frankfurt slavio protiv Hamburga

Frankfurt slavio protiv Hamburga

Eintracht je stigao do svoje treće pobjede u ovoj sezoni Bundeslige. Ekipa iz Frankfurta na startu sezone igra jako dobro te je jedina uz Bayern Munchen upisala maksimalnih devet bodova nakon tri susreta.

Eintracht je nakon 18 minuta igre već vodio sa 2:0, a golove su postigli Inui u 13. te Occean u 18. minuti. Gosti iz Hamburga su u tom periodu igrali jako loše i nisu mogli da povežu svoju igru. Ipak, Westermann pogađa u 45. minuti prvog poluvremena nakon konfuzije u odbrani Eintrachta, a do kraja prvog poluvremena gosti ostaju sa deset igrača na terenu. Isključen je Jiraček.

 

U drugom poluvremenu se nije dugo čekalo na nove pogotke. Aigner je pogodio za 3:1 u 53. minuti na asistenciju Meiera, a samo deset minuta kasnije, Son je smanjio na 3:2. Do kraja nije bilo promjene rezultata te je ekipa iz Frankfurta skupa sa Bayernom zasjela na vrh tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.