Freddy Adu nastavlja zabijati u dresu Arisa

To se zove pojačanje

Freddy Adu nastavlja zabijati u dresu Arisa

Edmir Škorić

I u drugoj svojoj utakmici za grčki Aris Freddy Adu je postigao pogodak. Ovaj put njegov klub je sa 3:0 bio bolji od Xanthija te se tako plasirao u polufinale grčkog Kupa.

Aris je poveo u 17. minuti golom Campore, a samo pet minuta kasnije mladi američki nogometaš koji je u januaru stigao na posudbu iz Benfice, postiže pogodak na asistenciju Toni Calva.

Koke, koji je zajedno s Aduom bio strijelac ovog vikenda u prvenstvenoj utakmici, postigao je posljednji (treći) pogodak protiv Xanthija te tako se Aris plasirao u polufinale nacionalnog Kupa.

Sve je izglednije da će Adu biti na spisku američkog selektora Bob Bradleya za Svjetsko prvenstvo. Mladi napadač očekuje da dobije poziv i za prijateljsku utakmicu 3. marta protiv Holandije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.