Frei i Behrami propuštaju Španjolsku

Hitzfeld potvrdio

Frei i Behrami propuštaju Španjolsku

E. Škorić

Iako je nadao da će zaigrati u srijedu protiv Španjolske, iskusni napadač Alexander Frei (30) neće biti u sastavu Ottmara Hitzfelda.

Prvi susret skupine H igraju u srijedu u Durbanu Španjolska i Švicarska. Selektor Švicaraca, Ottmar Hitzfeld, potvrdio je kako protiv aktuelnog evropskgo prvaka u sastavu neće biti Freija i Behramija.

"Odlučio sam da Alex Frei još uvijek ne može igrati. Cilj je da bude potpuno spreman za drugu utakmicu protiv Čilea. Imperativ je da intezivno trenira i da bude stoposto spreman", kazao je selektor Ottmar Hitzfeld.

Hitzfeld je dodao kako i West Hamov veznjak Valon Behrami neće igrati protiv Španjolske u srijedu. Posljednju utakmicu Švicarska u skupini H igra 25. juna u Bloemfonteinu protiv Hondurasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.