Frei: Švicarska nikada nije favorit
Hoće li biti spreman do srijede?

Švicarci u srijedu protiv Španjolske

Frei: Švicarska nikada nije favorit

Edmir Škorić

Švicarska u srijedu igra svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a otvara ga protiv aktuelnog evorpskog prvaka, reprezentacije Španjolske.

Za ovaj susret upitan je iskusni švicarski napadač Alexander Frei, koji se povrijedio pred polazak u Južnu Afriku. Golgeter Basela zna da je Furija daleko veći favorit u ovom susretu, no...
"Švicarska nikada nije favorit na turniru kao što je Svjetsko prvenstvo. No, možemo postati ono čega se favoriti boje. Naš cilj je doći do druge faze ovog turnira. Španjolska je zasigurno jedna od najboljih reprezentacija koje nastupaju u Južnoj Africi i jedan su od glavnih favorita", kazao je Frei, te dodaje.

"Što se mene samog tiče, želim da se oporavim od povrede gležnja koju sam zadobio na posljednjem treningu pred polazak u Južnu Afriku."

I Lazijev igrač Lichsteiner smatra da je Španjolska apsolutni favorit u susretu sa Švicarskom.

"Pa, nadam se da možemo uzeti bodove u ovoj utakmici. Iako, Španjolska je daleko veći favorit u ovoj utakmici. Oni su jedan od favorita za osvajanje SP-a."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.