Freiburg bolji od Augsburga, Mujdži 90 minuta

Freiburg slavio

Freiburg bolji od Augsburga, Mujdži 90 minuta

Midhat Šljivak

Fudbaleri Freiburga savladali su danas na svom terenu ekipu Augsburga sa 2:0 u susretu 32. kola njemačke Bundeslige.

Augsburgu je u ovom susretu pobjeda bila neophodna kako bi u posljednja dva kola ušli sa velikim šansama za opstanak u društvu najboljih, ali im Freiburg nije dozvolio da dođu do pobjede.

Ušao je dobro gostujući tim u utakmicu i u prvih pola sata su imali tri dobre šanse za postizanje gola, ali nisu uspjeli da povedu. Freiburg je kaznio promašaje Augsburga u 30. minuti susreta. Mesnur Mujdža se izborio za loptu, dodao je do Schmida, čiji šut Manninger brani, ali je lopta došla do Cedricka Makiadia koji pogađa za vodstvo Freiburga od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Freiburg potvrdio pobjedu. Igrala se 61. minuta kada Jonathan Schmid sjajnim udarcem pogađa za vodstvo domaćeg tima od 2:0, što se na kraju ispostavio i kao konačan rezultat ovog susreta.

Mensur Mujdža je odigrao jako dobro svih 90 minuta ovog susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.