Freiburg, nezasluženo, poražen od Bayera

Prva utakmica 11. kola Bundeslige

Freiburg, nezasluženo, poražen od Bayera

Odigrana je prva utakmica 11. kola njemačke Bundeslige u kojoj je, možemo slobodno reći, Freiburg na svom terenu nezasluženo poražen od Bayer Leverkusena sa 1:0.

Samo što je počela utakmica Leverkusen je poveo. Michael Ballack je pogodio u 2. minuti za vodstvo gostiju. Nakon jednog kornera lopta je "šetala" po šesnaestercu i na kraju došla do nekadašnjeg kapitena njemačke reprezentacije koji ju je pospremio u mrežu sa tri metra.

Nakon što su primili gol, igrači Freiburga krenuli su veoma ofanzivno. Prijetili su domaći, najopasniji je bio senegalski napadač Papiss Demba Cisse, međutim do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao.

Freiburg je i u drugom poluvremenu bio dosta ofanzivniji i imao loptu više u svom posjedu, ali igrači Leverkusena uspjeli su umrtviti igru i tako sačuvati prednost do posljednjeg sudijskog zvižduka. Poslije ovog poraza Freiburg je ostao na samom dnu tabele Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije