Freiburg zadao novi udarac Leverkusenu

Bundesliga, 30. kolo

Freiburg zadao novi udarac Leverkusenu

Fudbaleri Freiburga slavili su pobjedu danas na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena sa 2:1 u okvir 30. kola njemačke Bundeslige.

Domaći su odlično otvorili meč pa su poveli već u 11. minuti i to preko Petersena. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku meča viđena su još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je Leverkusen izjednačio rezultat u 60. minuti preko Vollanda sa bijele tačke, a Freiburg je do trijumfa stigao dvije minute prije kraja pogotkom Stenzela nakon asistencije Nielsena.

Freiburg se nakon ove pobjede popeo na 6. mjesto Bundeslige sa 44 boda i trenutno se nalaze na poziciji koja vodi u Evropa ligu naredne sezone. S druge strane, Leverkusen igra očajnu sezonu i trenutno su tek na 12. mjestu i imaju 36 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi