De Jong lajkom na Instagramu namjerno provocira čelnike Barcelone?

Najavio transfer ili provocira?

De Jong lajkom na Instagramu namjerno provocira čelnike Barcelone?

Endin Čaušević

Frenkie de Jong još uvijek nije napustio Barcelonu iako se cijelog ljeta povezuje s Manchester Unitedom.

Još na kraju prošle sezone pojavile su se špekulacije da će De Jong sigurno napustiti katalonski klub i karijeru nastaviti u Manchester Unitedu, ali do transfera još uvijek nije došlo.

Barcelona i United su čak dogovorili transfer prije nekoliko sedmica, ali sve to palo je u vodu nakon što je De Jong odbio da napusti Camp Nou.

Međutim, španski mediji navode da De Jong još uvijek nije siguran u katalonskom klubu i da Barcelona i dalje želi da ga proda jer su propali pregovori da Nizozemac smanji svoju platu.

Barcelona mora prodati nekog prvotimca kako bi registrovali Julesa Koundea, a De Jong bi bio čini se logičan izbor nakon što je odbio da smanji platu i tako je napravio dodatan problem klubu.

Špekulacije o odlasku De Jong je ponovo pokrenuo nakon svojih aktivnosti na društvenim mrežama.

Oglasi

Naime, veznjak Barcelone našao se u centru pažnje nakon što je jučer na Instagramu lajkao jednu objavu vezanu za dolazak Casemira u Manchester United.

Naravno, ovaj De Jongov lajk nije prošao nezapaženo i danas je glavna tema sportske javnosti u Španiji i Engleskoj. Da li je De Jong ovim najavio da ipak želi da ide u United ili je samo namjerno provocirao čelnike Barcelone ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je ranije poručio da mu je jedini cilj da ostane u Barceloni, ali je izazvao bijes navijača odbijanjem smanjenja plate čime bi itekako pomogao Kataloncima.

Nizozemac je na početku sezone starter u ekipi Xavija Hernandeza, no do kraja prelaznog roka nije nemoguće da na kraju napusti Barcelonu. Da li je ovaj lajk to najavio saznat ćemo veoma brzo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Igracina za ove ostale u veznom redu samo momak treba 8cu da igra a ne 6cu. Pedri jedino bolji
2 1
davide.azzurri
Yebo vam on matr
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi