Friedrich bi ostao u Herthi i igrao u 2. ligi

Tako se voli klub

Friedrich bi ostao u Herthi i igrao u 2. ligi

Edmir Škorić

Njemački odbrambeni igrač, Arne Friedrich, priznaje kako bi i naredne sezone nosio dres Herthe, iako je tim iz Berlina ispao iz Bundeslige.

Friedrichov ugovor od strane kluba nije produžen, ostavivši ga da sebi pronađe novi angažman, no on je za Sport1 televiziju kazao kao je bio razočaran što mu Hertha nije ponudila novi ugovor.

"Nije mi problem živjeti u Berlinu. Ukoliko Hertha uzme opciju proširenja mog ugovora, onda definitvno ostajem igrati u drugoj ligi", kazao je Friedrich, koji bi, ukoliko bude primoran otići, najradije ostao u Njemačkoj.

"Mislio sam krenuti u inozemstvo, a bilo je i ponuda, no tendecija je prema Bundesligi. Ali, zaista još ne postoje nikakvi pregovori."

Navodno su Wolfsburg i Hamburg u pregovorima sa igračevim menadžerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.