Friedrich novi suigrač Džeki i Misimoviću

Tri godine u Wolfsburgu

Friedrich novi suigrač Džeki i Misimoviću

Edmir Škorić

Iskusni njemački reprezentativni stoper Arne Frierdich potpisao je trogodišnji ugovor sa Wolfsburgom.

Arne Friedrich osam je sezona činio glavnu figuru u odbrani berlinske Herthe, no kako je klub protekle sezone ispao iz društva najboljih, stoper Elfa se odlučio za promjenu sredine.

Frierdrich je potpisao trogodišnji ugovor sa Vukovima naših Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, a bivši igrač Herthe Wolfsburga je koštao od 2 do 2.5 miliona eura.

"Drago nam je što je Arne odlučio preći u Wolfsburg. Njegova je klasa vidljiva i na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. On će nam pomoći u stabilizaciji naše odbrane", kazao je direktor Vukova Dieter Hoeness.

Friedrich je odigrao 231 bundesligašku utakmicu za Herthu, a ranije je dvije sezone igrao i za Arminiju iz Bielefelda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.