Frimpong: Vozit ću bicikl do Gane ako treba

Frimpong: Vozit ću bicikl do Gane ako treba

Emmanuel Frimpong, veznjak Arsenla, istakao je još jednom kako želi igrati za reprezentaciju Gane. Rekao je kako je spreman otići na biciklu do svoje domovine ukoliko dobije poziv.

Frimpong je već igrao za kadetsku reprezentaciju Engleske, ali je sada spreman obući dres svoje domovine, Gane.

"Uvijek sam govorio da ću igrati za Ganu. Moja cijela porodica je iz Gane. Neko vrijeme sam bio u Engleskoj dok sam bio mlađi i Englesku vidim kao svoj dom", rekao je Frimpong, dodavši:

"U ovom trenutku, ukoliko me Gana pozove rado ću igrati za njih. Međutim, postoje ljudi koji me ne žele u dresu Gane, što je vrlo razočaravajuće".

"Morate čekati poziv. Ali u ovom trenutku situacija je malo teška, jer sam igrao za Englesku. Uvijek sam govorio svojoj porodici da ako me Gana pozove, ako treba sjest ću na bicikl i voziti do Gane", istakao je za kraj 19-godišnji veznjak.

Frimpong je odlično radio na pripremama pred početak sezone. Arsene Wenger je računao na njega u prvom timu. No, na jednom treningu rezervnog tima teže se povrijedio. Njegov povratak se očekuje u Julu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti