Frosinone pregazio SPAL, remi u Genovi, Chievo klizi ka Seriji B

10. kolo Serie A

Frosinone pregazio SPAL, remi u Genovi, Chievo klizi ka Seriji B

S. Grebović

Odigrane su još tri utakmice 10. kola italijanske Serie A u kojima najveće iznenađenje predstavlja uvjerljiv trijumf Frosinonea u gostima kod SPAL-a od 3:0.

Ovo je bio prvi trijumf ekipe Frosinonea ove sezone u Seriji A , čime se ekipa Morena Longa uključila u borbu za opstanak.

Za goste su pogađali Chibsah u 40., Ciano u 53., da bi sudbinu ekipe SPAL-a koja je u prošlom kolu savladala Romu na Olimpicu zapečetio Andrea Pinamonti u 89. minuti susreta.

Ekipe Chieva i dalje ima negativan bodovni saldo (-1), nakon što je poražena od Cagliaria i teško je vjerovati da se ekipa Giampiero Venture može spasiti ispadanja u Seriju B.

Na stadionu Luigi Ferrari Genoa i Udinese su ogirali sjajan remi bez pobjednika 2:2. Za domaće su pogađali Romulo i Romero, dok su za goste iz Udine bili precizni Lasagna i De Paul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti