FS Irana zabranio navijanje svojim navijačima

Zbog praznika Ashura

FS Irana zabranio navijanje svojim navijačima

Endin Čaušević

Fudbaleri Irana večeras su na domaćem terenu savladali Južnu Koreju u meću kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iran je u Teheranu na Azadi stadionu slavio sa minimalnih 1:0, a jedini gol za domaće postigao je Azmoun sredinom prvog poluvremena. Ipak, glavna vijest u Teheranu danas je bila da navijači ne smiju slaviti kada Iran postigne gol.

Naime, Iranci obilježavaju praznik dani Ashure, a utakmica se igrala baš na ovaj sveti dan u Iranu. Fudbalski savez ove zemlje donio je odluku za zbog poštovanja prema ovom prazniku navijači ne smiju slaviti gol svoje ekipe protiv Južne Koreje.

Međutim, to nije bilo sve. Navijačima je bilo zabranjeno i da aplaudiraju, a umjesto toga morali  su uzvikivati "Ya Hussein". Pored svega toga svi su morali nositi crno, te je u toku meča morala da se čuje vjerska muzika. Također, i protivnički navijači morali su poštovati sva ova pravila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti